Alla borde ha en Karin!

Some people come into your life and you just know that you will never be able to replace them if they left… 

Det finns oändligt många varianter på klyschiga citat om relationer. Alltså oääändligt många. Men klyschiga eller ej så bygger många utav dem på en viktig poäng; att man springer på en del människor av en anledning. Jag tror att det är så med det mesta. Att saker händer av en anledning. Bortom vår kontroll och av det enkla skälet att de är menade att hända. Hur mycket vi än tror (och vill tro) att vi kontrollerar saker så blir det som det blir i alla fall. Ibland precis som vi tänkt, trott och planerat och ibland precis tvärtom.

Jag tror att det fungerar likadant med relationer. Man träffar människor av en anledning. Springer på varandra av det enkla skälet att det är meningen och för att man, av olika anledningar och på olika sätt, behövs i varandras liv. En del relationer innebär smällar som ger dig lite mera skinn på näsan och gör dig till en lite klokare version av dig själv. Andra relationer kan, som tur är, vara precis tvärtom. En del människor springer man på för att man synkar.

Den här sortens människor blir viktiga för oss. Ovärderliga nästan. De kommer i många former och om du är riktigt lyckligt lottad springer du på flera stycken. Kanske i form av en bästa vän, någon som känner dig så väl att hen skulle kunna avsluta dina meningar, i den nya kollegan som visade sig vara din själsfrände, i ditt livs stora kärlek eller i någon du till en början ser upp till på avstånd.

Oavsett vilken typ av relation det handlar om är poängen att de här människorna är viktiga människor i våra liv. Människor som spelar roll och som formar dig. Som behövs. En liten och väl utvald klick som snabbt blir en så självklar och viktig del av våra liv att bara tanken på en tillvaro utan dem känns otänkbar. Som en lördag utan lördagsgodis, en ishall utan kyla, en vecka utan tågförseningar eller en svensk sommar utan regn- omöjligt.

Jag har lyxen att ha många viktiga människor och många fina relationer, men idag vill jag lyfta fram en utav dem lite extra. Hon som är en lite mer livserfaren och klok variant av mig och som på ett enda litet år blivit en av mina viktiga människor.
Så Karin, den här är till dig! Tack för att du är du (och grattis på födelsedagen)!

Det här är faktiskt ett typexempel på min teori om att ödet faktiskt måste ha ett finger med i spelet när vi springer på en del människor. Jag hade nämligen aldrig någonsin sprungit in självmant på dansklassen där Karin rockade golvet den där första tisdagskvällen. Jag skulle faktiskt inte ens gå tillbaka igen. Hade inte något som helst behov av att känna mig som ett osmidigt kylskåp i bakre hörnet av rummet fler gånger. Nu? Nu är tisdagskvällarna veckans bästa. Karin? Fortfarande den coola instruktören på gymmet som jag såg upp till men så oändligt mycket mer än så också. Chef, kollega, mentor, bollplank, vän och lite storasyster. En sån som spelar roll, formar och behövs.

Så dagens heta tips nu; bli kompis med ödet och uppskatta vart det tar dig!
Var öppen för nya saker för då kommer du att springa på både möjligheter, vägar och personer som du med facit i hand inte vill vara utan.
Gå utanför din bekvämlighetszon och in på det där danspasset för där kan nämligen finnas en Karin- någon du med facit i hand inte vill vara utan. Världens finaste att få vara ”lite lillasyster” till…

Det finns egentligen bara en enda nackdel med att ha en Karin.
Vaddå? Att det blir så himla tomt när de ska vara mammalediga…

20496312_10212852398961190_283825810_n

 

Kommentera