Nyttig snabbmat!

Att laga mat är mysigt. När man har gott om tid alltså. Har man inte det så tappar det lätt charmen och det mysiga i att experimentera och pyssla blir mest bara ett stressigt och nödvändigt ont istället. Om man inte sitter inne på ett gäng bra snabblagade favoriträtter vill säga.

Den här sommaren har jag skaffat en ny favorit. Perfekt när det är tight med tid eller i sommarstugan där förutsättningarna för matlagning är lite mer spartanska…

Så dagens tips- hacka, dela, lägg upp och låt ugnen sköta resten!

LAXPLÅT MED FETAOSTRÖRA (4 portioner)

  • 4 laxfiléer
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 250 g broccoli
  • 1 dl valnötter
  • olja
  • peppar och (ört)salt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Några droppar citronsaft
  • Örtsalt

How to? 

  • Sätt ugnen på 225 grader och lägg upp laxfiléerna i mitten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Dela broccoli och rödbetor och sprid ut dem runt laxen.
  • Grovhacka valnötterna och toppa laxen med dessa samt 1/3 av fetaosten.
  • Ringla över lite olja och krydda efter smak. Ställ in i ugnen och tillaga i cirka 15 minuter (eller tills laxen känns klar och grönsakerna fått färg).
  • Blanda fetaost och crème fraiche. Droppa i lite citronsaft och smaksätt med örtsalt.
  • Toppa laxplåten med färska kryddor och servera direkt!

20206013_10212752330499541_1352210575_n

 

Kommentera