VÅRRUSET 2017

I onsdags sprang jag årets andra runda och första lopp. Vårruset kom till Helsingborg för första gången och lockade ut över 3500 kvinnor på fem sommarsoliga kilometer lyckorus. Hur härligt som helst!

Jag glömmer mellan varven hur härligt det är att springa lopp och vilken kick det innebär. Den där känslan av att kroppen är på väg att explodera när man står på startlinjen och bara väntar på att få springa iväg. Som när en läskflaska är på väg att bubbla över fast av instängt springsug istället för kolsyra. Stämningen och peppen som ligger i luften lyfter orken. När man susar framåt i betydligt bättre fart än vanliga dagar och får fightas med sig själv. Så galet svårtoppat när det flyter!

I onsdags var en sån där kväll när det flöt. Alldeles lycklig av nyskrivet lägenhetskontrakt glömde jag både huvud och klocka på hemmaplan och fick springa på känsla istället. Susade runt med noll koll och hoppades på att kunna kriga mig in under 25 minuter. Landade på 22.12- high on life och tillfälligt immun mot trötthet. Överhypad, förvånad, lycklig.

Funderar på om tricket kanske är att alltid köpa en lägenhet precis innan start…?
Hade det bara varit ekonomiskt hållbart hade jag köpt ett par stycken till på studs inför Springtime och Göteborgsvarvet. Hade varit så fint med en quick-fix med tanke på mina obefintliga förberedelser…

18302138_10211972678928739_2091256541_n

Kommentera