Vi måste prata om kosten…

Ja, lite där är jag just nu. I ett läge där jag och någon väl utvald faktiskt behöver prata lite om kosten. Ingen biggie egentligen men jag tror, eller är ganska säker på, att jag har lite utvecklingspotential på den fronten.

För jag vill ju orka allt jag vill göra ju. Att träna en massa. Att kunna utsätta kroppen för diverse galenskaper utan att faktiskt UTSÄTTA den för något. Att leverera och prestera som instruktör. Att utvecklas i min träning. Att plugga helfart och göra det bra. Att orka med den drömtillvaro jag faktiskt har inom räckhåll nu helt enkelt och att faktiskt kunna njuta av den. Fullt ut.

Att det finns utvecklingspotential grundar jag på att det där med orken faktiskt inte alltid funkar riktigt som jag vill och på att jag, trots att jag anser mig vara mer okomplicerad i mitt förhållande till min kosthållning än någonsin, nog faktiskt är ganska selektiv och rutinberoende. En riktig sucker för mina rutiner faktiskt. Det framgick med all önskvärd tydlighet när två veckors familjesemester vände upp och ner på allt vad rutiner och regelbundna måltider heter. Supernyttigt för kontrollbehovet men mindre roligt för den där planerade delen av mig. Den som gärna vill ha en plan att hålla sig till.

Så det ska jag göra nu. En plan alltså, fast en riktigt bra sådan den här gången och inte någon egenpåhittad variant som kanske faktiskt gör mer skada än nytta. En som på riktigt är baserad på mig och min aktivitetsnivå och anpassad efter vad jag har för målsättningar. En som är balanserad utifrån mitt näringsbehov, som med all säkerhet täcker mitt basala behov och som kommer se till att jag i alla lägen bygger upp istället för att bryta ner med min träning.

Så jag ska prata om kosten helt enkelt. Tillsammans med en superduktig PT och instruktör på arenan. En som känner mig så väl att jag inte behöver förklara allt och som är fruktansvärt duktig på just det här med kost, träning och prestation. Känns hur bra som helst. En investering i mitt eget välmående helt enkelt och en satsning mot den där drömtillvaron som jag siktar högt emot. En som ligger långt, långt ifrån tidigare matsnurr och dålig val.

Så den här veckan skriver jag kostlogg för att ge oss något att utgå ifrån och slogs precis av att jag nyes skrev upp min fjärde vegetariska omelettlunch/ middag på två dagar. Häpp. Jag sa ju att det (hur gott det än är med omelett) finns utvecklingspotential här…

image

Kommentera