Action Run

För ett par veckor sedan gick jag utanför min bekvämlighetszon rejält och slängde mig in i mitt första hinderbanelopp- Action Run i Helsingborg! 7,5 kilometer hinderbana.

Tillsammans med en kompis och två, för mig helt nya, tjejer formade jag ett litet lag byggt på mer pepp och vilja än rutin. I vanlig ordning var förberedelserna under all kritik, det är ju liksom mer spännande så.

Loppets första hinder, de brinnande stockarna, var inte bara dagens utan också livets första hinder. Mjukstart som tur var. Det var faktiskt inte förrän på tredje hindret som det körde ihop sig när vi (bokstavligt talat) sprang rakt in i väggen och fick problem att ta oss över den. Inte helt kaxiga utan mest bara väldigt medvetna om att det återstod 30 hinder.

En stund in i loppet splittrades vårt fyramannalag upp i två par resten av loppet. Jag öste på tillsammans med grymma Frida som var en stor del i att jag kom upp för diverse fyrametersramper, balansbord och andra spännande saker. Mitt hetaste tips? Teama alltid hinderbanelopp med en före detta alternativt aktiv gymnast!

Såhär i efterhand skulle jag utan att tveka summera dagen och loppet som succé. Ett grymt roligt event som ställde mig inför alla möjliga nya utmaningar, både fysiska och mentala, och som landade många nya insikter. Både roliga och mindre roliga. Som att man klarar betydligt mer än man tror, att jag kan attackera fyrametersramper i full hundranittio och avverka romerska ringar som värsta Tarzan. Och att min överkropps- och armstyrka inte är värd att prata om över huvud taget. Väljer att se det som kraftig utvecklingspotential och potentiellt sommarprojekt…

Men hörreni. Vet ni vart jag vill komma? Till en uppmaning om attni borde prova. Bara ösa. Köra utan att tänka så mycket. Anmäla er innan ni hinner fundera.

Få saker är så utvecklande som att slänga sig huvudstupa in i saker man inte behärskar för två öre. Få saker är heller så roliga och självförtroendeboostande. En ganska bra bonus när man lämnar komfortzonen…

image

image

image  image

Kommentera